Back to School Info

Back to School Info
Posted on 07/10/2019
Back to School Info

Payson Unified School District No.10

2019-2020 PCS Back to School Dates and Info

Payson Center for Success 


Dear Parent/Guardian(s) and Students, 

 

Below you will find dates and times for Back to School events. All students and their parent/guardian(s) are expected to attend. This will allow time to pick up schedules (PCS and/or PHS), pay fees, enroll in Odysseyware, etc. 


Students taking courses at both PCS & PHS will get their schedule for both on the below dates. No need to go to PHS. All fees for PHS and/or PCS can be paid at PCS on these dates. 

Back to School Dates 


Tuesday July 16th: 

Seniors & Juniors - 4:00 - 6:00 PM 


Thursday July 18th: 

Sophomores - 8:00 - 10:00 AM  Freshman & Missed - 1:00 - 3:00 PM



*** Siblings in different grades levels may choose to come together at one time. Fees will be due and payable at this time. 


A Few Common Questions 

When does school start? Monday, July 29th 


  • PCS Fees 
    • $35.00 - Parking fee - must have registration, license and proof of insurance 
    • $25.00 - Student Activity Fee (all students) 
    • $20.00 - Cell Phone Locker Key Deposit (all students) (Cash) 
    • $15.00 - PCS Activity T-shirts (2) 
    • $25.00 - Career/Life Skill Course Fee 
    • $20.00 - Art There will be various costs as year progresses for other activities and will be collected as activity arises. 
  • What supplies does my son/daughter need? A supply list will be provided during registration night, as well as an updated version will be posted on our website by July 15th. 
  • How will I keep track of my/my child's progress? Parents will have a parent portal login to see student progress and students will have their own login. URL: paysonusd.owschools.com/owsoo 
  • What are school hours for students? Please see attached time schedules for PCS 
  • Can my son/daughter make up absences while working from home? No, he/she can always work at home and is encouraged to do so, but his/her time will NOT count towards attendance. 

  • Who is available for support and how can I contact them? Emailing is the best which also helps to keep a communication log. 
  • All PUSD staff email addresses are as follows: firstname.lastname@pusd10.org 
    Linda Gibson, Principal - Michael Ellis, Science - Deb Jones, Math - Andrea O'Grady, Math - Ted Tatum, Social Studies - Kim Young, English - Kerry Wright, Admin. Asst. - Laura Winton, Admin. Asst. (PCSO)

Best wishes to you all, and please don't hesitate to call (472-5895) if you have any questions prior to the above dates. We are all looking forward to another amazing year. 

Sincerely, 

Linda Gibson 


PCS BELL SCHEDULE


Daily Schedule: 

AM Schedule (M/T/TH/F) 1st period 8:15 - 9:25 (70 Min) 2nd period 9:25 - 10:25 (60 Min) 3rd period 10:25 - 11:25 (60 Min) Lunch 11:25 - 12:25 (60 Min) 


PM Schedule (M/T/TH/F) Lunch 11:05 - 12:05 (60 min) 4th Period 12:05 – 1:05 (60 Min) 5th Period 1:05 – 2:15 (70 Min) 6th Period 2:15 – 3:25 (70 Min) 


Early Release:

AM Schedule (W) 1st period 8:15 - 9:25 (70 Min) 2nd period 9:25 - 10:25 (60 Min) 3rd period 10:25 - 11:25 (60 Min) Lunch 11:25 - 12:25 (60 Min) 


PM Schedule (W) Lunch 10:45 - 11:45 (60 Min) 4th Period 11:45 – 12:45 (60 Min) 5th Period 12:45 – 1:45 (60 Min) 6th Period 1:45 – 2:25 (45 Min) 


Half Day Schedule 

AM Schedule 1st period 7:30 - 8:12 (42 Min) 2nd period 8:12 - 8:54 (42 Min) 3rd period 8:54 - 9:38 (44 Min) 


PM Schedule 4th Period 9:50 – 10:32 (42 Min) 5th Period 10:32 – 11:14 (42 Min) 6th Period 11:14 - 11:58 (44 Min) 


Snow Day Schedule-1 Hr Late Start AM

1st period 9:15 - 10:05 (50 Min) 2nd period 10:05 - 10:55 (50 Min) 3rd period 10:55 - 11:45 (50 Min) Lunch 11:45 - 12:24 (39 Min) 



PM 

** Lunch 11:05 - 12:05 (60 min) 4th Period 12:05 – 1:05 (60 Min) 5th Period 1:05 – 2:15 (70 Min) 6th Period 2:15 – 3:25 (70 Min) **PM Students not impacted by Snow Day 


Snow Day Schedule- 2 Hr Late Start AM

1st period 10:15 - 10:25 (40 Min) 2nd period 10:25 - 11:05 (40 Min) 3rd period 11:05 - 11:45 (40 Min) Lunch 

11:45. - 12:24 (39 Min) 


PM

** Lunch 11:05 - 12:05 (60 min) 4th Period 12:05 – 1:05 (60 Min) 5th Period 1:05 – 2:15 (70 Min) 6th Period 2:15 – 3:25 (70 Min) **PM Students not impacted by Snow Day 


Finals Schedule 

AM (Half Day)* 1st/2nd Period 7:30 - 8:12 (42 Min) 3rd/4th Period 8:12 - 8:54 (42 Min) 5th/6th Period 8:54 - 9:38 (44 Min) *Buses leave at 12:15 


PM (Half Day)* 1st/2nd Period 9:50 – 10:32 (42 Min) 3rd/4th Period 10:32 – 11:14 (42 Min) 5th/6th Period 11:14 - 11:58 (44 Min)